info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Buitenschoolse Opvang

Spelen, leren en beleven op de boerderij!

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolse Opvang

Kinderopvang Buitenwoon heeft plaats voor maximaal 44 BSO kinderen per dag. Gesplitst in twee groepen, de Hooizolder en de Blokhut. De leefruimte van de BSO bevindt zich in een ruime aula op de eerste verdieping. Er is opvang van maandag tot vrijdag

Openingstijden

De BSO is tijdens schoolweken vanaf einde schooltijd geopend tot 18.15. Tijdens schoolvakanties en of studiedagen is de BSO open van 08.15 tot 18.15.

Voor wie is er buitenschoolse opvang?

Onze buitenschoolse opvang is geopend voor kinderen van vier jaar tot dertien jaar. Uw kind wordt tijdens schoolweken (uitgezonderd studiedagen) opgehaald bij de basisschool het Palet in Hapert door pedagogisch medewerkers werkzaam bij Kinderopvang Buitengewoon. De BSO is tijdens vakantieperiodes ook geopend voor kinderen die niet in Hapert naar school gaan.

Tijdens reguliere schoolweken worden kinderen door een pedagogisch medewerker van Kinderopvang Buitengewoon opgehaald van school met de bakfiets. Afhankelijk van het aantal aanwezigen kinderen worden verschillende activiteiten aangeboden. Kinderen maken zelfstandig een keuze voor de activiteit die bij hen past.

Materialen die we buiten hebben gevonden worden verwerkt in knutselwerkjes en eitjes van onze kippen worden heerlijke omeletjes. Wij proberen zoveel mogelijk om de natuur en natuurlijke materialen die wij buiten kunnen vinden bij de activiteiten te betrekken. Er wordt geen strakke tijdsindeling gehanteerd. De volgorde van het dagritme is belangrijker dan de tijd of het tijdstip waarop de activiteiten plaatsvinden. Zo plannen we tussen de activiteiten standaard fruit en groente en snackmomenten in.

Tijdens de activiteiten proberen we kindvolgend te handelen en werken we zo min mogelijk met voorbewerkte modellen zoals kleurplaten. We bieden materiaal aan waar ieder kind zijn eigen creativiteit in kwijt kan

Tarieven en mogelijkheden

Buitenschoolse opvang (4 – 12 jaar) Het vervoer van school naar de BSO is alleen mogelijk voor kinderen van het Palet in Hapert

 • 52 weken (inclusief vervoer van school naar de kinderopvang)
  Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2022 €8,43 voor afname van 52 weken per jaar.
  De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal eindtijd school tot 18.15 uur.

 • 40 schoolweken (inclusief vervoer van school naar de kinderopvang)

  Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2022 € 8,84 voor afname van 40 basisschoolweken per jaar.De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal eindtijd school tot 18.15 uur

 • Flexibele vakantie BSO (eigen vervoer). Het uurtarief bedraagt per 1 januari 2022 € 8,84. U betaalt alleen de dagen die uw kind tijdens de vakantie naar Buitengewoon komt. Deze dag wordt de maand erna op de factuur bijgeschreven

 • Studiedagen (eigen vervoer) Studiedagen worden tegen betaling van de uurprijs volgens
  afgesproken arrangementcontract berekend. Deze dag wordt de maand erna op de factuur bijgeschreven.

Kan ik voor BSO kinderopvangtoeslag ontvangen?

Wie in loondienst werkt, een eigen bedrijf heeft of een studie volgt, kan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. 140 % van de uren van de minst werkende ouder kunnen opgegeven worden voor de toeslag. De hoogte is afhankelijk van het gezamenlijke inkomen en het aantal kinderen dat naar een kinderopvang, peuteropvang of BSO gaat. Kijk op www.toeslagen.nl voor een persoonlijke berekening.

Aanmelden

Wanneer u vragen heeft over beschikbare plaatsen kunt u contact opnemen met planning

Informatie kinderopvang

De uitdagende buitenruimtes bieden kinderen volop kans om op avontuur te gaan! In de buitenruimte voor de kleintjes vinden we onder andere een zandbak, een blotenvoetenpad en een trekkerpad.

INFORMATIE PEUTEROPVANG

Samen met de kinderen gaan we knuffelen met koeien, eieren rapen bij de kippen en kroelen met de poezen. Dagelijks geven we hangbuikzwijntje ‘Truus’ lekker te eten en ervaren kinderen de kringloop van ons voedsel.

Bruto Netto Calculator

Samen met de kinderen gaan we knuffelen met koeien, eieren rapen bij de kippen en kroelen met de poezen. Dagelijks geven we hangbuikzwijntje ‘Truus’ lekker te eten en ervaren kinderen de kringloop van ons voedsel.