info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Kinderdagverbijf

Spelen, leren en beleven op de boerderij!

Kinderdagverbijf

Kinderdagverbijf

Kinderopvang Buitengewoon heeft ruimte voor 60 kinderen per dag verdeeld over vier verticale groepen, De kuikentjes, biggetjes en lammetjes nemen plaats op de begane grond en ontvangen maximaal 16 kinderen per dag. De kalfjes neemt plaats op de eerste verdieping en ontvangt dagelijks 12 kinderen.

Voor wie is er dagopvang

Onze dagopvang is geopend voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
De groepen: Kuikentjes, Biggetjes, Lammetjes en Kalfjes

Openingstijden

De dagopvang is 52 weken per jaar geopend. Brengen kan tussen 7.15 – 9.00 uur en ophalen tussen 16.30 en 18.15 uur.

Het Programma

Bij binnenkomst mogen de kinderen zelf kiezen waar zij mee willen spelen. Na het vrij spel starten we de dag samen op tijdens het tafelmoment. Er wordt tijdens dit moment aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling en groepsdynamiek. Zo worden er liedjes gezongen, verhaaltjes verteld en kunnen de kinderen hun verhaal doen. Vervolgens worden de kinderen uitgenodigd voor een activiteit. De activiteiten zijn gebaseerd op de seizoenen, de natuur en het ontdekken van de boerderij. We proberen zoveel mogelijk om de natuur en natuurlijke materialen die wij buiten kunnen vinden bij de activiteiten te betrekken.We verzamelen bijvoorbeeld eitjes van de kippen en toveren deze om tot een heerlijk omeletje tijdens de lunch. Het dagritme is kindvolgend, dat wil zeggen dat er geen strakke tijdsindeling word gehanteerd. De volgorde van het dagritme is belangrijker dan het tijdstip waarop de activiteiten plaatsvinden. Als een kind lekker aan het spelen is kan het zijn dat er bijvoorbeeld wat later gegeten of geslapen word. De baby’s volgen hun eigen ritme tot ze mee kunnen in het ritme van de grotere kinderen. Dan zit er de dag alweer bijna op, we sluiten gezamelijk af tijdens een tafelmoment, er worden liedjes gezongen of een boekje voorgelezen en eten nog een laatste snack

Tarieven en mogelijkheden

Het tarief voor de dagopvang is €9,07 per uur voor afname van 52 weken per jaar. Wij dragen zorg voor fruit en groenten, drinken, een broodmaaltijd en eventueel luiers. Ook zijn er laarzen, overallen en regenkleding aanwezig. Het is mogelijk om dagopvang te combineren met peuterwerk. In de praktijk zien we dat kinderen die minimaal 2 dagen onze opvang bezoeken zich sneller vrij voelen en eerder op ontdekking uitgaan. Een extra ochtend kan hier heel goed aan bijdragen. De peuteropvang is voor kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar. Voor meer informatie verwijzen we u door naar het informatieblad peuteropvang.

Kan ik voor het kinderdagverblijf opvangtoeslag ontvangen?

Wie in loondienst werkt, een eigen bedrijf heeft of een studie volgt, kan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. 140 % van de uren van de minst werkende ouder kunnen opgegeven worden voor de toeslag. De hoogte is afhankelijk van het gezamenlijke inkomen en het aantal kinderen dat naar een kinderopvang, peuteropvang of BSO gaat. Kijk op www.toeslagen.nl voor een persoonlijke berekening.

Aanmelden

Wanneer u vragen heeft over beschikbare plaatsen kunt u contact opnemen met onze planning.

informatie BUITENschoolse opvang

De uitdagende buitenruimtes bieden kinderen volop kans om op avontuur te gaan! In de buitenruimte voor de kleintjes vinden we onder andere een zandbak, een blotenvoetenpad en een trekkerpad.

informatie PEUTEROPVANG

Samen met de kinderen gaan we knuffelen met koeien, eieren rapen bij de kippen en kroelen met de poezen. Dagelijks geven we hangbuikzwijntje ‘Truus’ lekker te eten en ervaren kinderen de kringloop van ons voedsel.

Bruto Netto Calculator

Samen met de kinderen gaan we knuffelen met koeien, eieren rapen bij de kippen en kroelen met de poezen. Dagelijks geven we hangbuikzwijntje ‘Truus’ lekker te eten en ervaren kinderen de kringloop van ons voedsel.