info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Kinderdagverbijf

Aandacht, Avontuur en knus op de boerderij!

Kinderdagverbijf

Kinderdagverbijf

Voor wie is er dagopvang

Het kinderdagverblijf ontvangt kinderen in  de leeftijd van 0 tot 4 jaar.  De groepen Kuikentjes, Biggetjes en Lammetjes nemen plaats op de begane grond en ontvangen maximaal 16 kinderen per dag. De kalfjes neemt plaats op de eerste verdieping en ontvangt dagelijks 12 kinderen.

Openingstijden

De dagopvang is 52 weken per jaar geopend. Brengen kan tussen 7.15 – 9.00 uur en ophalen tussen 16.30 en 18.15 uur.

Het Programma

Bij binnenkomst mogen de kinderen zelf kiezen waar zij mee willen spelen. Na het vrij spel starten we de dag samen op tijdens het tafelmoment. Er wordt tijdens dit moment aandacht besteed aan de sociale ontwikkeling en groepsdynamiek. Zo worden er liedjes gezongen, verhaaltjes verteld en kunnen de kinderen hun verhaal doen. Vervolgens worden de kinderen uitgenodigd voor een activiteit. De activiteiten zijn gebaseerd op de seizoenen, de natuur en het ontdekken van de boerderij. We proberen zoveel mogelijk om de natuur en natuurlijke materialen die wij buiten kunnen vinden bij de activiteiten te betrekken.

 Het dagritme is kindvolgend, dat wil zeggen dat er geen strakke tijdsindeling word gehanteerd. De volgorde van het dagritme is belangrijker dan het tijdstip waarop de activiteiten plaatsvinden. Als een kind lekker aan het spelen is kan het zijn dat er bijvoorbeeld wat later gegeten of geslapen word. De baby’s volgen hun eigen ritme tot ze mee kunnen in het ritme van de grotere kinderen. Dan zit er de dag alweer bijna op, we sluiten gezamelijk af tijdens een tafelmoment, er worden liedjes gezongen of een boekje voorgelezen en eten nog een laatste snack

Kan ik voor het kinderdagverblijf opvangtoeslag ontvangen?

Wie in loondienst werkt, een eigen bedrijf heeft of een studie volgt, kan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. 140 % van de uren van de minst werkende ouder kunnen opgegeven worden voor de toeslag. De hoogte is afhankelijk van het gezamenlijke inkomen en het aantal kinderen dat naar een kinderopvang, peuteropvang of BSO gaat. Kijk op www.toeslagen.nl voor een persoonlijke berekening.