info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Veel gestelde vragen

Aandacht, Avontuur en knus op de boerderij!

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wil je je kind aanmelden voor een Buitengewone opvang?  Maar je hebt toch nog een aantal vragen, bekijk en beantwoord ze direct hieronder. 

Aanmelding & plaatsing

Aanmelden is mogelijk vanaf 6 maanden voorafgaand aan de gewenste startdatum.

Broertjes en zusjes van kinderen die al gebruik maken van de opvang hebben voorrang bij aanmelding.
Zij kunnen zich vanaf 9 maanden voor de gewenste startdatum aanmelden.

Wij ontvangen graag een mail met je opvangwensen (verwachte) geboortedatum van je kind en telefoonnummer. Mailen kan naar planning@kinderopvangbuitengewoon.nl Onze collega’s van de planning nemen naar aanleiding van je verzoek z.s.m. contact met je op over de mogelijkheden

Op dit moment is er een wachtlijst voor het merendeel van de dagen. Het kan hierdoor voorkomen dat er niet per direct een plek vrij is voor je kind op de opvang. In overleg plaatsen we je kindje op de wachtlijst. Wanneer er een plek vrij komt, nemen onze collega’s van de planning contact met je op

De beroepskracht-kindratio (BKR) is de verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal kinderen in de groep bij de kinderopvangorganisatie. De ratio hangt af van de leeftijd van de kinderen in de groep. Zo kan het voorkomen dat er plekken vrij zijn op de groep, maar niet in de leeftijdscategorie van je kind. In dat geval word je op de wachtlijst geplaatst. Het doel van de BKR is dat de kinderopvang goed aansluit op de ontwikkeling van het kind. Zodoende is er bijvoorbeeld genoeg aandacht voor baby’s.

Zodra de opvang je een passende opvangplaats aan kan bieden, ben je van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Ben je na de rondleiding enthousiast geworden over onze opvang en zou je gebruik willen maken van de beschikbare dagen? Je maakt de reservering definitief door binnen 7 dagen na aanbod van dagen een mail te sturen naar planning@kinderopvangbuitengewoon.nl. Ontvangen wij geen tijdige reactie, dan komt de opvangplaats weer vrij voor een ander.

Na ontvangst van het inschrijfformulier zullen wij de plaatsingsovereenkomst in orde maken. Je ontvangt de overeenkomst per mail ter ondertekening.  Zodra wij de overeenkomst getekend retour hebben ontvangen, ben je van opvang bij Kinderopvang Buitengewoon gegarandeerd.

Wanneer de inschrijving definitief is, krijg je toegang tot ons KOVNET ouderportaal. Je kunt zowel gebruik maken van de webbased variant als van de app. Via het portaal maak je kennis met onze online werkomgeving en krijg je belangrijke informatie via ons informatieboekje. Wij raden je aan om deze voorafgaand aan de start uitgebreid door te nemen. Heb je hierover vragen, dan vernemen we het graag via een mail naar info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Je kindje is geboren. Gefeliciteerd! Je kunt de gegevens van je pasgeborene aanvullen via het ouderportaal.

Een maand voorafgaand aan de start neemt één van onze collega’s contact met je op voor het plannen van een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we onder andere het ritme van eten en slapen, toestemmingsformulieren en bijzonderheden. Daarnaast is er ruim de tijd om je vragen te stellen.

Om je kind kennis te laten maken met de opvang, start de opvang met een wenmoment. Op het kinderdagverblijf is het wenmoment tussen 09.00u en 11.00u. Op de peuteropvang en buitenschoolse opvang mogen kinderen een gehele ochtend of middag komen wennen. Een wenmoment is altijd kosteloos. Je wordt via mail op de hoogte gesteld van de datum en tijd van het wenmoment.

Broertjes en zusjes van kinderen die al gebruik maken van de opvang, hebben voorrang bij aanmelden. Bij een zwangerschap raden we je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met planning@kinderopvangbuitengewoon.nl over de mogelijkheden.

Aanmelden voor de buitenschoolse opvang kan vanaf 9 maanden voorafgaand aan de gewenste startdatum. Voor vragen over beschikbaarheid kun je contact op nemen met planning@kinderopvangbuitengewoon.nl

Vanwege de doorstroming van kinderen van kinderdagverblijf of peuteropvang naar buitenschoolse opvang, hebben wij helaas beperkte plekken beschikbaar voor diegene die nog geen gebruik maken van onze opvang. Aanmelden kan vanaf 9 maanden voorafgaand aan de gewenste startdatum.

 

Let op: Maak je nog geen gebruik van onze opvang? Dan hebben wij op dit moment alleen op vrijdag nog beschikbare plekken op de buitenschoolse opvang

Bij wijziging van opvangwensen vernemen we het graag zo snel mogelijk via mail. Indien er een vrije plek is op de door jouw gewenste dag, dan zullen we de overeenkomst aanpassen en opnieuw ter ondertekening aanbieden. Mocht er geen vrije plek zijn, dan vindt er overleg plaats over een plek op de wachtlijst.

 

De facturatie gebeurt de maand vooraf. Het is daarom aan te raden om wijzigingen minimaal een maand voorafgaand aan de start door te geven. Wil je de opvang naar de toekomst verplaatsen? Dat kan kosteloos met maximaal 2 weken. Kinderopvang Buitengewoon hanteert een opzegtermijn van één maand.

De overeenkomst eindigt automatisch één dag voor de 4e of 12e verjaardag. Kinderen die na 01 juni 4 jaar oud worden, kunnen plaats blijven nemen op het kinderdagverblijf tot aan de start van de zomervakantie regio zuid.

Dagen die je niet afneemt, vragen we je tijdig af te melden via ons ouderportaal. Bij een tijdige afmelding (24uur voor aanvang) ontvang je een tegoed. Dat tegoed kun je binnen het kalenderjaar op een andere dag in te zetten. Het inzetten van het tegoed is een extra service en geen garantie. Uren kunnen alleen worden ingezet wanneer de bezetting het toe laat.

 

Betalingen & Facturering

We helpen je graag verder en zien je vraag graag verschijnen via info@kinderopvangbuitengewoon.nl 

Rond de 16e van iedere maand wordt je factuur klaargezet op het ouderportaal. Je ontvangt een e-mail van ons, zodra de factuur klaar staat.

Bij het afsluiten van je overeenkomst machtig je Kinderopvang Buitengewoon om de maandelijkse kosten automatisch van je rekening af te schrijven. Het voordeel van automatisch betalen is, dat je altijd op tijd betaalt, zonder dat je er aan hoeft te denken. De automatische incasso vindt plaats op de 26e van de maand.

Ja, rond februari sturen wij je automatisch de opgave van het voorgaande jaar per e-mail. Deze jaaropgave is daarna ook terug te vinden in het ouderportaal.

In de plaatsingsovereenkomst staan het uurtarief, het gemiddeld aantal (vaste) opvanguren per maand en de maandelijkse kosten per maand beschreven. Als je kind een dag heeft gemist door ziekte of vakantie, dan zullen we dat bedrag niet restitueren. Extra dagen die afgenomen zijn buiten de vaste contractafspraken worden in de opvolgende maand gefactureerd.

Heb je je betaling de afgelopen 24 uur gedaan, dan kan het zijn dat de betaling onze herinnering heeft gekruist. Neemt u anders contact op via info@kinderopvangbuitengewoon.nl 

Kinderopvangtoeslag

Bent u in loondienst, heeft u een eigen bedrijf of studeert u? Dan komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Als u in aanmerking komt voor deze toeslag dan kunt u 15-95% van de opvangkosten terug krijgen. De hoogte van uw toeslag is afhankelijk van uw gezamenlijke inkomen en het aantal kinderen dat naar een kinderopvang gaat.

Om eenvoudig de hoogte van uw toeslag te berekenen gaat u naar www.toeslagen.nl. U vult uw gegevens in en uw persoonlijke berekening volgt direct. U zult zien dat de kosten voor kinderopvang in de meeste gevallen enorm meevallen! Heeft u nog vragen over uw aanvraag? Neem dan contact met ons op.

Wilt u precies weten wat u bij onze opvang kwijt bent? Ga dan de Bruto-netto calculator via de knop hieronder en vul deze volledig in. De door u ingevulde gegevens worden alleen gebruikt om de berekening te maken en worden niet opgeslagen.

Bruto Netto calculator

Verlies je je baan, dan heb je nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dat geeft je de tijd en ruimte om te solliciteren. Heb je binnen drie maanden een nieuwe baan gevonden, dan ondervinden jij en je kinderen geen hinder door een onderbreking.

Ga je in je nieuwe functie meer/minder uren werken en verandert je inkomen? Of heb je na drie maanden nog geen nieuwe baan gevonden? Geef deze wijzigingen dan door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl, zodat je het juiste bedrag aan kinderopvangtoeslag ontvangt. Daarmee voorkom je dat je eventueel teveel ontvangen kinderopvangtoeslag later moet terugbetalen.

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina.