info@kinderopvangbuitengewoon.nl

Veel gestelde vragen

Aandacht, Avontuur en knus op de boerderij!

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wil je je kind aanmelden voor een Buitengewone opvang?  Maar je hebt toch nog een aantal vragen, bekijk en beantwoord ze direct hieronder. 

Aanmelding & plaatsing

Aanmelden is mogelijk vanaf 9 maanden voorafgaand aan de gewenste startdatum.

Meld je aan via het inschrijfformulier op de website. Bij vragen over je inschrijving kun je terecht bij planning@kinderopvangbuitengewoon.nl

Heb je de wens om te starten bij Buitengewoon? Neem dan altijd even contact met ons op over de mogelijkheden via planning@kinderopvangbuitengewoon.nl
In de meeste gevallen vinden we een passende plaats voor je. 

Het kan voorkomen dat er niet per direct een plek vrij is voor je kind op de opvang. In overleg plaatsen we je kindje dan op de wachtlijst. Wanneer er een plek vrij komt, nemen onze collega’s van de planning contact met je op

De beroepskracht-kindratio (BKR) is de verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal kinderen in de groep bij de kinderopvangorganisatie. De ratio hangt af van de leeftijd van de kinderen in de groep. Zo kan het voorkomen dat er plekken vrij zijn op de groep, maar niet in de leeftijdscategorie van je kind. In dat geval word je op de wachtlijst geplaatst. Het doel van de BKR is dat de kinderopvang goed aansluit op de ontwikkeling van het kind. Zodoende is er bijvoorbeeld genoeg aandacht voor baby’s.

Iedere eerste woensdag van de maand om 10.00u openen wij onze deuren voor een rondleiding. 
Om voldoende collega’s beschikbaar te hebben om je te woord te staan vragen we je om je voorafgaand aan de rondleiding aan te melden via planning@kinderopvangbuitengewoon.nl

Wanneer de inschrijving definitief is, krijg je toegang tot ons KOVNET ouderportaal. Je kunt zowel gebruik maken van de webbased variant als van de app. Via het portaal maak je kennis met onze online omgeving en krijg je toegang tot belangrijke informatie via ons informatieboekje. Wij raden je aan om deze voorafgaand aan de start uitgebreid door te nemen. 

Je kindje is geboren. Gefeliciteerd! Je kunt de gegevens van je pasgeborene aanvullen via de ouderapp.

Een maand voorafgaand aan de start neemt één van onze collega’s contact met je op voor het plannen van een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we onder andere het ritme van eten en slapen, toestemmingsformulieren en bijzonderheden. Daarnaast is er ruim de tijd om je vragen te stellen.

De facturatie gebeurt de maand vooraf. Het is daarom aan te raden om wijzigingen minimaal een maand voorafgaand aan de start door te geven. Wil je de opvang naar de toekomst verplaatsen? Dat kan kosteloos met maximaal 2 weken. Kinderopvang Buitengewoon hanteert een opzegtermijn van één maand.

De overeenkomst eindigt automatisch één dag voor de 4e of 12e verjaardag. Kinderen die na 01 juni 4 jaar oud worden, kunnen plaats blijven nemen op het kinderdagverblijf tot aan de start van de zomervakantie regio zuid.

Betalingen & Facturering

Rond de 16e van iedere maand ontvang je de factuur voor de volgende maand via mail. 
Facturen kun je op een later moment ook raadplagen via de ouderapp. 

Bij het afsluiten van je overeenkomst machtig je Kinderopvang Buitengewoon om de maandelijkse kosten automatisch van je rekening af te schrijven. Het voordeel van automatisch betalen is, dat je altijd op tijd betaalt, zonder dat je er aan hoeft te denken. De automatische incasso vindt plaats op de 26e van de maand.

Medio februari sturen wij je  de opgave van het voorgaande jaar per e-mail. De jaaropgave is daarnaast ook terug te vinden in de ouderapp.

Kinderopvangtoeslag

Ben je in loondienst, heb je een eigen bedrijf of studeer je? Dan komt je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Als je in aanmerking komt voor deze toeslag dan kun je 15-95% van de opvangkosten terug krijgen. De hoogte van je toeslag is afhankelijk van je gezamenlijke inkomen en het aantal kinderen dat naar een kinderopvang gaat.

Om eenvoudig de hoogte van uw toeslag te berekenen gaat u naar www.toeslagen.nl. Je vult je gegevens in en je persoonlijke berekening volgt direct. Je zult zien dat de kosten voor kinderopvang in de meeste gevallen enorm meevallen! 

Wil je precies weten wat je bij onze opvang kwijt bent? Ga dan de Bruto-netto calculator via de knop hieronder en vul deze volledig in. De door jou ingevulde gegevens worden alleen gebruikt om de berekening te maken en worden niet opgeslagen.

Bruto Netto calculator

Verlies je je baan, dan heb je nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. Dat geeft je de tijd en ruimte om te solliciteren. Heb je binnen drie maanden een nieuwe baan gevonden, dan ondervinden jij en je kinderen geen hinder door een onderbreking.

Ga je in je nieuwe functie meer/minder uren werken en verandert je inkomen? Of heb je na drie maanden nog geen nieuwe baan gevonden? Geef deze wijzigingen dan door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl, zodat je het juiste bedrag aan kinderopvangtoeslag ontvangt. Daarmee voorkom je dat je eventueel teveel ontvangen kinderopvangtoeslag later moet terugbetalen.

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
Neem dan contact met ons op via de contactpagina.